Ось і прийшла Весна до нас

2019-04-25

Весна – це сонця перемога!

У Великодній світлий час

Ми наближаємось до Бога,

Бог наближається до нас!

Ось і прийшла Весна до нас, а з нею й велике свято, що символізує пробудження та воскресіння природи, життя і надії – свято Воскресіння. Тому, 25 квітня в нашій школі відбувся захід під назвою «Великодні дзвони» який підготували – вчитель початкових класів Кривенко Н.І. з учнями початкових класів. Метою його було розширивши знання учнів про святкування Великодніх свят, розкрити зміст свят: вербна неділя, чистий четвер, Великдень, відроджувати звичаї та обряди нашого народу, примножувати його традиції, виховувати у школярів почуття любові до свого народу.

Гортуючись до цього ми підготували виставку під назвою «Великдень». Тут представлені роботи учнів 1-4 класів та 5-7 класів. Напередодні виставки було проведено майстер - клас по розпису писанок (керівники Калінкіна Я.О. та вчитель 1класу Гусак Т.М.) У майстер – класі приймали участь учні 1- 5класів. Діти з великим захопленням вчилися виготовляти чудові писанки. Дуже гарною вийшла виставка. Тут і ляльки – мотанки, і кури з курчатами, і корзинки з писанками, а також козинка з пасочкою. Старші учні намалювали малюнки, менші створювали аплікації.

В усіх народів світу існує повір’я, що той, хто забув звичаї своїх батьків, карається людьми і Богом. Він блукає по світу, як блудний син і ніде не може знайти собі притулку, бо він загублений для свого народу. Отож, разом продовжимо вивчати народні традиції, пов’язані з найулюбленішим весняним святом усіх християн – Великоднем або Святом Пасхи.

Так натхненно дзвонять Великодні дзвони,

Срібний голос вітер зносить до небес.

Хай ніхто не плаче, хай ніхто не стогне,

Бо Христос сьогодні, бо: Христос Воскрес!

/Files/images/yao/DSC00102.JPG

/Files/images/novini/DSC00041.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 105

Коментарi