• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Інформаційна відкритість
  • Новини
  • До Дня Небесної Сотні у Двірківщинському НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ (ясла-садок)» 16.02.2017 року відбулася урочиста загальношкільна лінійка під назвою «Вони помирали, щоб жила Україна»

До Дня Небесної Сотні у Двірківщинському НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ (ясла-садок)» 16.02.2017 року відбулася урочиста загальношкільна лінійка під назвою «Вони помирали, щоб жила Україна»

2017-02-16

/Files/images/IMG_0615-17-02-17-11-09.jpeg

Їх назвали «Небесною сотнею» – українців, які загинули у Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути народом – джерелом і мірилом влади у власній державі, за країну, в якій не страшно жити і народжувати дітей. За цю самопожертву українці їх канонізували (без чиновницької тяганини та церковних постулатів) – за велінням серця долучили до сонму Небесного воїнства на чолі з архістратигом Михаїлом. Аби захищали країну від лиха, пильнували й оберігали її з небес…

До Дня Небесної Сотні у Двірківщинському НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ (ясла-садок)» 16.02.2017 року відбулася урочиста загальношкільна лінійка під назвою «Вони помирали, щоб жила Україна», яку підготувала вчитель історії та правознавства Наталія Леонідівна Кадубінська.
На лінійці були присутні жителі села, учні 4-10 класів, вчителі, батьки та представники сільської ради.

Захід розпочався виконуванням державного гімну України.

Всі учасники виховного заходу переглянули відеоролики «Про розстріл майдану», «Небесна Сотня поіменно» та відеофільм «Небесна Сотня».

Чуттєвий виступ учнів 7-9 класів не залишив нікого байдужим, розчулив як дорослих, так і дітей, викликав патріотичні почуття і гордість за славних Героїв.

«Хай пам'ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть наснагу для зміцнення власної держави на власній землі!» Такими словами закінчилась лінійка. Пам'ять Героїв вшанували хвилиною мовчання.

Кiлькiсть переглядiв: 85

Коментарi